2008. szeptember 25., csütörtök

SZILVÁS-TÚROS


Túros-VEGYES

Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 30 dkg tetszés szerinti mirelit vagy befőtt gyümölcs, 1 zacskó vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 2 dl tejszín, ízlés szerint kevés porcukor.



A pudingot az előírás szerint kevés cukorral, de a szokásosnál kissé sűrűbbre főzzük. Hagyjuk, hogy egészen kihűljön, közben a tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot lazán összekeverjük a tejszínhabbal. Félretesszük. A felengedett mirelit vagy a befőtt gyümölcsöt tésztaszűrőben jól lecsöpögtetjük (levét megihatjuk). A réteslapokat szétszedjük. Nagy sütőlapra terítjük, és az előmelegített sütőben pillanatok alatt megsütjük. Hagyjuk, hogy kihűljenek. A megsült lapokból hármat egymásra borítunk, és felkenjük rá a pudingos-tejszínes krémet, amibe belenyomkodjuk a gyümölcsöt. A megmaradt lappal (vagy lapokkal, ha hatlapos tésztát vásároltunk) betakarjuk, majd az egészet betoljuk a hűtőszekrénybe, és néhány órán keresztül (vagyis a puding szilárddá dermedéséig) hűtjük.


Tálalás előtt kis kockákra vagy téglalap alakú szeletekre vágjuk.

Nincsenek megjegyzések: