2008. szeptember 25., csütörtök

SÓS-KELT RÉTES

ez a kép nem ide tartozik


Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 3 dl tej, pici só és cukor.



Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összeállítjuk az élesztővel, sóval és annyi tejjel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Jól kidagasztjuk, két cipóra osztjuk és megkelesztjük.



A töltelékhez: 5 dl tejföl, 2 tojássárgája, 15 dkg búzadara, 2 tojásfehérje, só.


A tojássárgáját összekeverjük a tejföllel, búzadarával. Sózzuk és félórát pihentetjük. A tojásfehérjét felverjük és lazán a masszához keverjük. A megkelt tésztát vékonyra sodorjuk, rárakjuk a töltelék felét, föltekerjük, és zsírozott tepsibe tesszük. Ugyanígy járunk el a másik cipóval is. Tojássárgájával megkenjük, előmelegített sütőben kisütjük.


Kellemes, jóízű borkorcsolya ez a sós, kelt rétes.

Nincsenek megjegyzések: